Als klinisch neuropsycholoog biedt Inge via gesprekken en eventueel testonderzoek inzicht in de psychische processen die jouw veerkracht beïnvloeden. Ook cognitieve revalidatie bij neurologische aandoeningen en psychologische begeleiding behoren tot deze discipline.
De psychologische begeleiding bij Inge is actiegericht en bestaat uit oplossingsgerichte therapie en ‘Acceptance and Commitment therapy’ (ACT) om een waardevol leven te leiden naar aanleiding van:
Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een nieuwe vorm van gedragstherapie die je kan helpen om op een zinvolle manier om te gaan met je problemen, zodat je hier niet steeds in vastloopt en je je zo kunt blijven bezig houden met de meer waardevolle dingen in je leven. De twee kernonderdelen samen – acceptatie en toewijding – zorgen ervoor dat je persoonlijke veerkracht ontwikkelt.
Als therapeute en hersenonderzoeker biedt Choi via gesprekken inzicht in hoe processen in onze hersenen veel van onze emotionele en sociale aspecten sturen en beïnvloeden. De focus in de gesprekken is gericht op validatie en hoe wij, op onze beurt, onze ‘onperfecte’ hersenen kunnen sturen om nieuwe, constructievere verbindingen te maken. Als experte in spiegelneuronen en empathie wordt er ook veel belang gehecht aan emoties herkennen en begrijpen en emotionele regulatie.
Choi gebruikt een combinatie van verschillende vormen van cognitieve gedragstherapieën: Cognitieve gedragstherapie (CBT), Acceptance and Commitment Therapie (ACT) en Dialectical gedragstherapie (DBT).
In dit kennismakingsgesprek krijgt de psycholoog een beeld van jouw verhaal, jouw klacht en krijg jij een beeld van de werkwijze en de psycholoog als persoon. We stellen samen de hulpvraag op (waar worstel je mee) en een doel (wat wil je bereiken).
Dit gesprek wordt aangerekend als een gewone sessie en duurt even lang (50 minuten).
Eerste gesprek (50 min – 1 uur): € 60
Begeleidingsgesprek (50 min – 1 uur): € 60
Tijdens de volgende sessies gaan we dieper in op je thema. De psycholoog helpt jou om op een draagbare manier emoties te voelen, te kijken naar jezelf en inzichten te krijgen.
De regelmaat van afspraken hangt van de cliënt en de hulpvraag af. Soms is het goed om wekelijks af te spreken, maar elke 2 weken of meer verspreid kan ook.